Let's sing together! - Beverst (B), 14th May 2012

Vrolijke vrienden uit de Euregio Maas-Rijn


“Vrolijke vrienden, dat zijn wij!“ . Dat zongen zo’n 150 Duitse, Waalse en Limburgse 10-jarige leerlingen in koor tijdens het euregionaal zangfeest “Iedereen zingt” op 14 mei 2012 in de Vrije Basisschool Talentenhuis in Beverst.


 Jongens en meisjes van het 4e leerjaar van het Talentenhuis in Beverst leerden vandaag samen met zo’n 110 leeftijdsgenootjes uit de Provincie Luik en de Duitse Regio Aken nieuwe liedjes zoals ‘Vrolijke vrienden,  “Wir sind Kinder einer Welt”,  “Eine kleine Geige” , “Aragon et Castille”  en “Tchic Tchac”, onder muzikale begeleiding van hun juffen en meesters. 


“Alle leerlingen zijn heel enthousiast: ze hebben samen 6 nieuwe liedjes in het Duits, Frans en Nederlands geleerd én ze hebben vele nieuwe vriendjes gemaakt”, aldus Jos Jans, directeur van het Talentenhuis.  Ook de jongens en meisjes van de Johannisschule uit Siersdorf, de Katholische Grundschule uit Geilenkirchen, de Ecole communale de Joseph Distexhe uit Ougrée en de Ecole communale uit Warsage zongen uit volle borst mee!


Naast de muzikale ontmoeting konden de kinderen tijdens de lunch vriendschappen aanknopen met de anderstalige leerlingen uit de Euregio Maas-Rijn. Alle leerlingen gingen met een rijk gevulde rugzak naar huis: vier nieuwe liedjes in beide buurtalen, nieuwe anderstalige vriendjes en een onvergetelijke ervaring van hun superoptreden.


Het euregionaal zangfeest is één van de initiatieven van het Europese project. De Provincie Limburg is leadpartner van dit talenproject waarin tien partners uit Duitsland, Nederland en België samenwerken om de kennis van elkaars taal en cultuur door grensoverschrijdende samenwerking tussen het basis- en secundair onderwijs in de Euregio Maas-Rijn te stimuleren. 


Het zangfeest werd mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun van de Europese Unie - Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), in het kader van het INTERREG IV-A programma Euregio Maas-Rijn. "De Europese Commissie investeert in uw toekomst."

© Carlo Ketelslegers
Search Image gallery Downloads
 
© Universiteit Hasselt – Centrum Toegepaste Linguïstiek, 2010
sitemap | disclaimer | EU
Linguacluster